Home Fakulti Pengurusan & Teknologi Pejabat OM 221 - Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sistem Pejabat
OM 221 - Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sistem Pejabat PDF Print E-mail

Kelayakan Kemasukan

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sistem Pejabat (Kepujian) / OM221

• Memenuhi syarat Am Universiti serta keperluan khas program.
  • Mencapai PNGK minimum 2.00 dalam STPM/ setaraf dengan Gred C (NGM 2.00) dalam tiga (3) mata pelajaran termasuk Pengajian Am.

DAN
Lulus SPM/Setaraf dengan kepujian dalam Bahasa Inggeris dan lulus Matematik/Matematik Tambahan.

ATAU
1.    Mencapai PNGK minimum 2.00 dalam Asasi UiTM/PASUM/Matrikulasi dengan Gred C (NGNP 2.00) dalam tiga (3) mata pelajaran.

Lulus SPM/Setaraf dengan kepujian dalam Bahasa Inggeris dan lulus
Matematik/Matematik Tambahan.

ATAU
2.    Mencapai HPNG minimum 2.50 dalam Diploma Pengurusan dan Teknologi Pejabat atau Diploma yang berkaitan dari UiTM.

ATAU
3.    Mencapai HPNG minimum 2.00 dalam Diploma dari UiTM serta dua (2) tahun pengalaman kerja dalam bidang berkaitan.

ATAU
4.    Mencapai HPNG minimum 2.70 dalam Diploma Sains Kesetiausahaan atau Sains Kesetiausahaan Eksekutif (OM114/SS10/SS14) dari UiTM

ATAU
5.    Mencapai HPNG minimum 2.50 dalam Diploma Sains Kesetiausahaan atau Sains Kesetiausahaan Eksekutif (OM114/SS10/SS14) dari UiTM serta dua (2) tahun pengalamn kerja dalam bidang berkaitan.

ATAU
6.    Mencapai HPNG minimum 3.00 dalam Diploma dari Institusi lain yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia.

DAN
Lulus SPM/setaraf dengan lima (5) kepujian termasuk Bahasa Inggeris dan lulus dalam Matematik/Matematik Tambahan.

ATAU
7.    Mencapai HPNG minimum 2.75 dalam Diploma dari Institusi lain yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia serta dua (2) tahun pengalaman kerja dalam bidang berkaitan.

ATAU
Mencapai HPNG minimum 2.00 dalam Asasi Undang-Undang UiTM (PI005/PI006).

SERTA

Minor/Elective
•    Human Resource Management

Peluang Pekerjaan